Wiadomości
- Zakończenie roku szkolnego 2010/2011
- Skorupka 2008-2011
- Nasza Mała i Wielka Ojczyzna
- Wycieczka do OGRODU JAPOŃSKIEGO
- Dzień Dziecka
- Czerwony Kapturek
- Dzień Rodzica
- Olimpiada Osób Niepełnospawnych VICTORIA w Głogowie
- Majówka Militarna
- Ognisko Góralskie
- Las to nie tylko drzewa
- Edukacja leśna
- Sportowy Dzień Radości
w Strzelinie - I miejsce w konkursie "Zbieramy nakrętki"
- Dzień Europejski
- Dzień Papieski
- Dzień Ziemi
- Rekolekcje Wielkopostne
- Wiem co jem!!!
- Pierwszy Dzień Wiosny
- Wyginam Śmiało Ciało"
- Spartakiada Integracyjna
- Dzień Kobiet
- Ekologiczna "Skorupka"
- Walentynki
- Zabawa karnawałowa
- Poranny krąg - zima
- Zimowa "Skorupka"
- Jasełka
- Sezon saneczkowy
- Pokaż nam swój świat
- Jaka to kolęda?
- Świąteczne stroiki
- Ozdoby choinkowe
- Bożonarodzeniowe ciasteczka
- Kartki świąteczne
- Mikołajki
- Andrzejki
- Międzynarodowy Dzień Praw Człowieka
- Poranny krąg - jesień
- Jesienna "Skorupka"
- Dzień Niemiecki
- Dzień Nauczyciela
- Święto Sióstr Franciszkanek
- Dzień Chłopca
- Święto Ziemniaka
- Zajęcia na basenie
- Otwarcie boiska sportowego
- Sprzątanie Świata 2010
- Rozpoczęcie roku szkolnego 2010/2011
Nasze szkoły
Kontynuując przygotowania do świąt, dzisiejszego dnia uczniowie szkoły postanowili przygotować własnoręcznie bożonarodzeniowe ciasteczka na choinkę. Pod czujnym okiem pani Kasi i Pauliny ugniatali ciasto, wycinali świąteczne wzory i dekorowali je lukrem, cukierkami i migdałami. Pracowali bardzo ciężko, ale efekt ich starań jest imponujący. Piękne, kolorowe ciasteczka zawisną jutro na szkolnej choince.
Dla zainteresowanych podajemy przepis:
- 2 kubki mąki
- kubek cukru pudru
- 2 jajka
- 1/2 kostki masła
W/w składniki zagniatamy na stolnicy. Ciasto zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na godzinę do lodówki. Następnie rozwałkowujemy ciasto na stolnicy i wycinamy foremkami różne kształty. Pieczemy w temperaturze 190°C około 20 min.